Author picture

Tekst og foto: Kirsten Holm, kih@bin2bil.dk

Vælg det rigtige fodtøj til køreturen

Når vi taler om bilkørsel, er sikkerhed altid en prioritet. Mens vi ofte fokuserer på ting som bremser, dæk og køreteknik, er det vigtigt at huske, at det rigtige fodtøj også spiller en afgørende rolle for sikkerheden. Derfor vil vi benytte lejligheden til at gøre opmærksom på, hvilket fodtøj der egner sig bedst til bilkørsel for at sikre en behagelig og sikker oplevelse bag rattet, og for at undgå, at du bliver stillet til ansvar, hvis uheldet skulle være ude.

Komfort, bevægelsesfrihed og skridsikkerhed

Når du vælger fodtøj til bilkørsel, er komfort og bevægelsesfrihed vigtige faktorer. Det ideelle fodtøj skal være behageligt at have på og give dig mulighed for at bevæge dine fødder frit mellem pedalerne. Undgå høje hæle, stive støvler eller sko, der begrænser bevægelsen af dine ankler. Fleksible sko eller sneakers er ofte et godt valg, da de giver en god balance mellem komfort og bevægelsesfrihed. En anden vigtig faktor at overveje er skridsikkerheden. Gulvet i bilen kan være glat, især når det er vådt eller snavset. Vælg derfor sko med en god skridsikker sål, der giver dig et solidt greb på pedalerne. Gummisåler er ofte et godt valg, da de har god friktion og minimerer risikoen for at glide af pedalerne. 

Stabilt fodtøj

Sandaler, klip-klappere og bare fødder er et no-go, når det kommer til bilkørsel. Sandaler og klip-klappere kan nemt glide af pedalerne eller komme i klemme, hvilket kan være farligt. Vælg i stedet sko eller sneakers, der giver dig god beskyttelse af dine fødder og stabilitet på pedalerne. Selvom det kan virke fristende at køre i sko med en bred sål, som f.eks. arbejdsstøvler eller støvletter, bør du være forsigtig med det valg. Brede såler kan forstyrre din evne til at føle trykket på pedalerne korrekt, hvilket kan påvirke din præcision og reaktionstid. Det anbefales at vælge sko med en passende sålbredde, der giver dig mulighed for at opretholde et godt fodfæste og føle pedalerne under kørslen.

Læs mere her om, hvad der skete for en kvinde i Varde, da hendes sandal satte sig fast mellem speeder og bremse.

Dit ansvar

Som fører af en bil har du selvsagt et stort ansvar for sikkerheden for både dig selv og andre trafikanter. Hvis du er involveret i en ulykke, og det bliver påvist, at du havde forkert fodtøj på, kan dette have juridiske og forsikringsmæssige konsekvenser. Og her kommer færdselslovens §3 ind i billedet:

“Trafikanter skal optræde hensynsfuldt og udvise agtpågivenhed, så at der ikke opstår fare eller forvoldes skade eller ulempe for andre, og således at færdslen ikke unødigt hindres eller forstyrres.”

Hvis det viser sig, at førerens fodtøj har haft indvirkning på en eventuel ulykke, så kan du som fører blive stillet til ansvar og risikerer at få en bøde. Du kan også risikere, at dit forsikringsselskab kun dækker eventuelle skader delvist eller helt afviser erstatningskravet. Forkert fodtøj kan altså opfattes som forsømmelse af din pligt som fører til at opretholde sikkerhed og forsvarlig kørsel. 

Ligegyldigt hvilken tid på året det er, kan problemet nemt løses ved altid at have et par sneakers i bilen, som du kan skifte til. Så nu er der endnu en lovlig undskyldning for at shoppe et ekstra par sko!

Åbningstider

Bemærk vores ændrede åbningstider i sommerferien
Holbæk

Fra og med uge 27 til og med uge 32 (1/7 – 12/8)

Salg
Man til fre: 9.00 – 17.30
Lørdag: 10.00 – 14.00
Søndag: Lukket

Eftermarked
Man til tors: 7.30 -15.30
Fredag: 7.30 til 15.00

Slagelse

Fra og med uge 27 til og med uge 34 (1/7 – 26/8)

Salg (uge 27 – 34)
Man til fre: 9.00 – 17.30
Lørdag: Lukket
Søndag: 11.00 – 15.00

Eftermarked (uge 27 – 32)
Man til tors: 7.30 -15.30
Fredag: 7.30 til 15.00

Kalundborg

Fra og med uge 27 til og med uge 32 (1/7 – 12/8)

Salg har åbent som normalt – dog lukket i uge 30.

Værksted, skadecenter og reservedele (uge 27 – 29 & 31 – 32)
Mandag – torsdag: 7.30 -15.30
Fredag: 7.30 – 15.00

HELE FORRETNINGEN ER LUKKET I UGE 30

Book prøvetur    [text form_id id:form_id "Book prøvetur" class:hidden class:ca-hidden class:d-none]

    VÆLG DIN AFDELING HER

    Klik på den ønskede afdeling du du ønsker at kontakte