Erhvervsleasing

Helt præcist betyder erhvervsleasing, at firmaet betaler for alle omkostninger, der er i forbindelse med bilen. Erhvervsleasing er særdeles fordelagtigt, da du slipper for at binde virksomhedens penge i en ny bil. Det er derfor den smarteste løsning, hvis du skal have ny firmabil udelukkende til erhvervskørsel.

Særligt for erhvervsleasing

Det særlige ved erhvervsleasing er, at du, modsat privatleasing, er forpligtet til selv at forsikre bilen. Det indebærer ansvarsforsikring, som er lovpligtig, samt kaskoforsikring. Til gengæld er alle omkostninger, du har på en erhvervsleaset bil fradragsberettiget forudsat, at du udelukkende benytter den i firmasammenhæng.

Er bilen erhvervsleaset, og bruger du den til privatbrug, skal du beskattes af fri bil. Har du behov for at bruge din firmabil til både privat- og erhvervskørsel, bør du overveje splitleasing. Med splitleasing er det muligt at dele leasingaftalen op i to dele; nemlig en til erhvervskørsel og en til privatkørsel. Du skal dog som minimum bruge bilen til mindst 60 % erhvervskørsel og max 40 % privatkørsel. Erhvervsleasing såvel som splitleasing hører ind under det, der også bliver kaldt flexleasing, som du kan læse mere om her.

To typer erhvervsleasing

Ligesom ved traditionel flexleasing findes der to modeller, når det kommer til erhvervsleasing; nemlig finansiel leasing og operationel leasing. Hvilke af disse du skal vælge afhænger af dit behov og din kørselssituation. Du bør dog være opmærksom på, at erhvervsleasingaftalerne er bindende for hele den periode du leaser i, og det er som oftest ikke muligt at levere bilen tilbage eller sælge den inden kontraktens udløb.

Finansiel Leasing

Finansiel erhvervsleasing er et oplagt valg, hvis du på forhånd ved, at firmabilen vil få en hård medfart. Her skal du nemlig selv stå for service og reparationer, hvilket betyder, at du ikke er påkrævet at få fikset buler og skader på bilen, når leasingaftalen udløber. Den helt store forskel ligger dog ved aftalens udløb. Ved finansiel leasing skal du nemlig selv stå for salget af din firmabil til den aftalte restværdi i leasingaftalen. Det betyder, at du skal sælge bilen til restværdien for ikke at få udestående eller en efterregning. Til gengæld står du ikke til direkte ansvar overfor os hos Bin2Bil, hvad angår skader. Det kan derfor sagtens betale sig at vælge finansiel leasing over operationel leasing på håndværkerbiler, da udbedring af skader og overkørte kilometer hurtigt kan løbe op ved operationel erhvervsleasing.

Operationel leasing

Operationel erhvervsleasing giver dig et fuldt budgetoverblik, og du slipper for alle de bekymringer, der kommer med at være bilejer. Ved operationel erhvervsleasing ved du præcist, hvad det koster dig om måneden at have firmabil, og du skal ikke bekymre dig om bilens restværdi og gensalg af firmabilen, da den går tilbage til os hos Bin2Bil efter aftalens udløb. Derudover er service og reparationer gerne inkluderet i prisen.

Du kan sammenligne operationel erhvervsleasing med privatleasing. Ved indgåelse af leasingaftalen aftaler du nemlig, hvor mange kilometer du påregner at køre om året. Her skal du ligesom ved privatleasing selv stå inde for skader, der ikke kan regnes for almindeligt slid, når du afleverer bilen. Det vil eksempelvis være buler og større ridser. Det kan derfor være en dyr affære at vælge operationel leasing til håndværkerbiler men et godt valg til eksempelvis kørende sælgere.

Hos Bin2Bil rådgiver vi dig hellere end gerne om, hvad for en type leasing der giver mest mening for dig. Du er derfor velkommen til at kontakte os her.

Book prøvetur







    [text form_id id:form_id "Book prøvetur" class:hidden class:ca-hidden class:d-none]

    VÆLG DIN AFDELING HER

    Klik på den ønskede afdeling du du ønsker at kontakte